Nieuws

Woningbouw

  • Woningbouw afstemmen op de behoefte
    Door in de kleine kernen in te zetten op starterswoningen en woningen voor jonge gezinnen, wil B06 de vergrijzing van de kleine kernen tegengaan. Daarnaast streven wij naar voldoende seniorenwoningen, om zo de ouderen de mogelijkheid te geven om te blijven wonen in de kern waar ze zijn opgegroeid en altijd gewoond hebben. In de grotere kernen moet op wijkniveau worden gekeken naar een evenwichtige opbouw van de huishoudens. Hierbij dient ook te worden gekeken naar de behoefte aan generatie- en zorgwoningen.
  • Faciliteren van doorstroming in de woningmarkt
    B06 is een voorstander van het verstrekken van startersleningen. Ook steunen wij het opsplitsen van grote woningen in meerdere kleine woningen, om zo met een aantal huishoudens een woongemeenschap te vormen. Het bouwen of aanpassen van woningen tot kangoeroe-woningen, waarin meerdere generaties binnen een gezin samen wonen, stimuleren wij.

  • Gezichtsbepalende gebouwen worden in stand gehouden
    Gebouwen en woningen die gezichtsbepalend of van historisch belang zijn, moeten voor Lingewaard behouden blijven. B06 is voor het toekennen van een beschermende status aan een aantal gebouwen en woningen uit de wederopbouwperiode.

Speerpunten

Persoonlijke ontwikkeling

Infrastructuur

Sociale omgeving

Onze politici

Patrick Hegeman

Patrick Hegeman

Fractievoorzitter

Ik ben Patrick Hegeman, inwoner van Huissen, getrouwd, vader van vier kinderen en sinds 2010 raadslid voor B06.
Mandy Roelofs

Mandy Roelofs

Raadslid

Ik ben Mandy Roelofs, 29 jaar en ik woon in Huissen. Al enkele jaren ben ik lid van B06.

Ben Geurtz

Secretaris

Mijn naam is Ben Geurtz en woonachtig aan de Kommerdijk te Gendt.

Sjaak van der Welk

Lid

Horeca ondernemer. Nadat ik gestopt was met een cafébedrijf in 1997, had ik meer tijd voor hobby’s.
Albert Hendriks

Albert Hendriks

Voorzitter

Vier jaar geleden heb ik mij aangesloten bij B06, nadat ik van alle lokale partijen hun standpunten en voornemens had bestudeerd.
Hans Roelofs

Hans Roelofs

Lid

Mijn naam is Hans Roelofs, geboren Huissenaar en al 35 jaar actief als tuinder op de Rietkamp. Sinds vijf jaar ben ik actief voor B06, omdat toekijken voor mij geen optie is.

Dit hebben we bereikt