Nieuws

Precariobelasting (brief van Vitens)

15-01-2018

Voor meer financiële armslag is de gemeente Lingewaard enige jaren geleden overgegaan tot het heffen van belasting op gas-elektriciteit en waterleiding. De precariobelasting.

Vitens, heeft besloten om deze heffing één op één door te berekenen aan de burger. Hierdoor werden de Lingewaardse burgers afgelopen december geconfronteerd met een brief van Vitens, waarin deze aankondigde de drinkwaterrekening te verhogen met de door Lingewaard geheven precariobelasting ad €104,84.

B06 middels een brief naar pers en college, maar ook andere politieke partijen, ageerden tegen deze lasten verzwaring en vonden dat de gemeente de burger hiervoor moest compenseren. In een extra raadsvergadering werd unaniem besloten, dat de gemeente de extra kosten aan de burger terugbetaald  (medio 2018) en via een motie werd unaniem besloten om de minst draagkrachtigen onder ons al in het eerste kwartaal van 2018 te compenseren.

Meer informatie

Speerpunten

Financiën

Persoonlijke ontwikkeling

Infrastructuur

Sociale omgeving

Onze politici

Patrick Hegeman

Patrick Hegeman

Fractievoorzitter

Ik ben Patrick Hegeman, inwoner van Huissen, getrouwd, vader van vier kinderen en sinds 2010 raadslid voor B06, de laatste vier jaar als fractievoorzitter.
Mandy Roelofs

Mandy Roelofs

Raadslid

Ik ben Mandy Roelofs, 29 jaar en ik woon in Huissen. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ben ik raadslid voor B06.
Henk Joosten

Henk Joosten

Lid

Mijn naam is Henk Joosten, woonachtig in Haalderen. Toen ik 12 jaar geleden na 20 jaar stopte als raadslid had ik nooit gedacht dat het weer zou gaan kriebelen.
Ben Geurtz

Ben Geurtz

Secretaris

Mijn naam is Ben Geurtz en woonachtig aan de Kommerdijk te Gendt.
Sjaak van der Welk

Sjaak van der Welk

Lid

Horeca ondernemer. Nadat ik gestopt was met een cafébedrijf in 1997, had ik meer tijd voor hobby’s.
Els Wening-Derksen

Els Wening-Derksen

Lid

Mijn naam is Els Wening-Derksen en ik woon in Angeren.
Timo Leissner

Timo Leissner

Lid

Mijn naam is Timo Leissner, 25 jaar en kom uit Haalderen.
Hans Roelofs

Hans Roelofs

Lid

Mijn naam is Hans Roelofs, geboren Huissenaar en al 35 jaar actief als tuinder op de Rietkamp. Sinds vijf jaar ben ik actief voor B06, omdat toekijken voor mij geen optie is.
Albert Hendriks

Albert Hendriks

Voorzitter

Vier jaar geleden heb ik mij aangesloten bij B06, nadat ik van alle lokale partijen hun standpunten en voornemens had bestudeerd.

Dit hebben we bereikt