Nieuws

Medisch advies aanpassen, nooit!

26-02-2018

Als er voor de beoordeling van een WMO-aanvraag een medisch advies nodig is, dan stelt een keuringsarts dit samen met de cliënt op, waarna het aan de gemeente wordt gestuurd. Het college heeft in september vorig jaar al laten weten, dat de gemeente vervolgens aanvullende vragen aan de arts kan stellen, waarna het advies weer aangepast kan worden door de arts. 

Dit vindt B06 onwenselijk, omdat hiermee de suggestie wordt gewekt, dat de gemeente invloed heeft op de inhoud van een medisch advies en de kwetsbare cliënt de indruk krijgt, dat de arts er niet voor hem is, maar voor de gemeente.

B06 heeft dan ook een motie ingebracht, dat een medisch advies, opgesteld door arts en akkoord bevonden door de cliënt, na verzending aan de gemeente niet meer kan worden aangepast.

De gemeente kan hierop vragen stellen en een toelichting vragen over het advies, waarna de arts de uitkomsten hiervan als bijlage aan het advies toevoegt en in het dossier van de cliënt bewaard. Hierdoor wordt het traject te allen tijde navolgbaar voor zowel cliënt als gemeente. Wethouder Sluiter wilde deze motie overnemen. Op Harrie Arends (CDA) na stemde de hele coalitie van Lingewaard.NU, Lokaal Belang Lingewaard, CDA en VVD echter tegen de motie. Deze partijen willen dus handhaven, dat er medische adviezen kunnen worden aangepast na bemoeienis van de gemeente.

Gelukkig staakten de stemmen op 13/13, zodat dit voorstel op 8 maart nogmaals in stemming wordt gebracht.

Onze visie op het eindrapport toewijzing WMO-voorzieningen leest u elders in deze krant. Ons verkiezingsprogramma vindt u terug onder onze speerpunten..

 

Speerpunten

Persoonlijke ontwikkeling

Infrastructuur

Sociale omgeving

Onze politici

Patrick Hegeman

Patrick Hegeman

Fractievoorzitter

Ik ben Patrick Hegeman, inwoner van Huissen, getrouwd, vader van vier kinderen en sinds 2010 raadslid voor B06.
Mandy Roelofs

Mandy Roelofs

Raadslid

Ik ben Mandy Roelofs, 26 jaar en ik woon in Huissen. Sinds afgelopen jaar ben ik lid van B06.

Ben Geurtz

Secretaris

Mijn naam is Ben Geurtz en woonachtig aan de Kommerdijk te Gendt.

Sjaak van der Welk

Lid

Horeca ondernemer. Nadat ik gestopt was met een cafébedrijf in 1997, had ik meer tijd voor hobby’s.
Albert Hendriks

Albert Hendriks

Voorzitter

Vier jaar geleden heb ik mij aangesloten bij B06, nadat ik van alle lokale partijen hun standpunten en voornemens had bestudeerd.
Hans Roelofs

Hans Roelofs

Lid

Mijn naam is Hans Roelofs, geboren Huissenaar en al 35 jaar actief als tuinder op de Rietkamp. Sinds vijf jaar ben ik actief voor B06, omdat toekijken voor mij geen optie is.

Dit hebben we bereikt