Tekenen bij het kruisje

21 maart nadert met rasse schreden. Tijd voor verkiezingsfolders, de eerste viel al voor de jaarwisseling op de deurmat. Een folder die bol staat van wat LBL, allemaal in haar eentje, de afgelopen vier jaar wel niet heeft bereikt. Althans, als we wethouder Sluiter moeten geloven.
Overdrijven doet iedereen wel eens op zijn tijd, zeker in verkiezingstijd, ook wij. Maar LBL voorman Sluiter heeft het overdrijven tot kunst verheven.

LBL voorman Sluiter is in deze folder even de weg kwijt. Hij “vergeet” dat hij deel uitmaakt van een groter samenwerkend geheel, college, coalitiepartijen en de gemeenteraad. Ook B06 heeft hier onze inbreng in gehad, door goede plannen te steunen of door zelf met goede voorstellen te komen.
Ook weet voorman Sluiter heel goed, dat zijn werkzaamheden als wethouder, na alles gecontroleerd te hebben op bestaande regelgeving, veelal niet meer was dan tekenen bij het kruisje.

Appartementen en woningen aan de Burchtgraafstraat Gendt: tekenen bij het kruisje.

Bouw van 6 woningen aan de Homoetstraat Doornenburg: tekenen bij het kruisje.

Realisatie van het plan de Bolder in Angeren: tekenen bij het kruisje.

Actief gebruik van bouwmogelijkheden bij bedrijfsbeëindiging in agrarische sector: tekenen bij het kruisje.

Ook bij het Martinuskerkplan is de invloed van de wethouder beperkt en die van LBL nihil. Behalve dan dat het college, omdat dit plan momenteel dermate verliesgevend is, een subsidie heeft aangevraagd bij de provincie en daardoor minimaal € 300.000,- van ons Lingewaards belastinggeld in het bouwplan moet stoppen.

Behalve dat de LBL voorman voorbij gaat aan het gegeven dat LBL alleen niks kan bereiken, gaat hij ook voorbij aan het feit dat het openbaar gebied bij park Holthuizen enkel kon worden gerealiseerd na bemiddeling door B06. Het was B06 die de grondeigenaar, het wijkplatform en de gemeente bij elkaar aan de onderhandelingstafel bracht. Verder vergeet LBL gemakshalve dat B06 vanaf 2012 de initiator en stuwende kracht achter de ontwikkeling van het sociale (zorg)appartementencomplex Oostervelden is en is geweest.

En dan ten slotte de borstklopperij van LBL over de revitalisering van de Zilverkamp te Huissen. De bewoners van de Zilverkamp weten wel beter. Verder dan tegenstemmen tegen begrotingsvoorstellen van B06 om nu eens daadwerkelijk de Zilverkamp op de schop te nemen is LBL niet gekomen.

Andere columns

Dit hebben we bereikt