Haalderen “krijgt” flexwoningen…… B06: “De bevolking van Haalderen wordt compleet genegeerd”

Haalderen “krijgt” flexwoningen…… B06: “De bevolking van Haalderen wordt compleet genegeerd”

Lingewaard, tijdens de raadsvergadering van 14 december 2023 hebben zes partijen (PvdA, Groenlinks, D66,  VVD, CDA en LBL) ingestemd om toch te gaan starten 50 flexwoningen in Haalderen.

B06 had samen met de SP een amendement ingebracht om geen flexwoningen te gaan plaatsen maar voor een reguliere woonwijk te kiezen met zowel koop als huurwoningen. Dit was ook de wens van de inwoners van Haalderen.

Citaat van fractievoorzitter Patrick Hegeman in de Gelderlander van 18 december 2023:

“De bevolking van Haalderen wordt compleet genegeerd”, stelde B06-fractievoorzitter Patrick Hegeman tijdens de gemeenteraadsvergadering. “Zij willen positief meedenken aan een uitbreiding van het dorp waar het sociaal en cultureel iets aan heeft. Niet aan flexwoningen die zijn bestemd voor passanten. De voorgestelde woningen zijn immers niet veel meer dan veredelde bushokjes, zo hield Hegeman de raad voor. “Bewoners stromen daar dan ook weer snel door naar een nieuwe woonruimte.

B06 stemde tegen het voorstel om flexwoningen te plaatsen in Haalderen. De stem verklaring luidde als volgt;

De Haalderense bevolking heeft op een zeer nette en coöperatieve wijze gesprekken gevoerd met de gemeente. En aangegeven niet het afvoerputje van Lingewaard te willen zijn! En wat doet de gemeenteraad? Die drukt kei hard de putdeksel op de neus van de Haalderense  inwoners en B06 zal dan ook tegen het voorstel stemmen.